Locatie: Kunstklik, museum Prinsenhof

Kunstklik, museum Prinsenhof

Groep 1/2b, 15 februari 2018 Kunstklik, museum Prinsenhof

Met een mooie bus van Kunstklik werden we naar het museum gebracht en daar aangekomen werden we ontvangen door Neo. Neo is de schoonmaakster van het museum, maar zij wilde zo graag eens een rondleiding door het museum geven ( dat deed zij stiekem ).
Als je het museum binnen gaat, is er rechts een soort kapel, daar gingen we naar binnen en Neo vertelde een paar dingen over het museum. Vervolgens begon de rondleiding. Iedereen was echt wel onder de indruk. Neo vertelde dat er een heleboel geheime deuren in het museum zitten. Bij de eerste deur bleven we staan en mocht er eerst 1 leerling om het hoekje kijken wat er achter die deur te zien was.......helaas, het was de werkkast er stonden de schoonmaakspullen van Neo in. Ook hebben we bij de luiken van de kelder gekeken, ze konden niet open hoor, maar Neo vertelde dat dat vroeger als koelkast werd gebruikt.
Op de eerste verdieping hebben we naar een heel groot schilderij gekeken, dat was de politie van vroeger en we hebben het gehad over verzamelingen ( wat is dat, wat kan je verzamelen en wie heeft er al een verzameling  ).
Aan het eind van de rondleiding zijn we via de kasteeltrap terug naar beneden gegaan en in de zaal waar we begonnen waren, werd ons bezoek ook afgesloten.
We kregen nog een tasje mee naar school en voor iedereen een leuke "tattoo" van het museum.
Het was voor de kleuters best spannend om door dit mooie, indrukwekkende gebouw te lopen.
Het was een zeer geslaagde ochtend en dank aan de begeleiders die met ons mee waren!