Locatie: Spannende tijden

Spannende tijden

Groep 1/2b, 18 december 2016 Spannende tijden

Het is bijna Kerst!
Dan wordt het tijd dat we nog wat vertellen over de afgelopen periode. 
De kinderen en de leerkrachten hoeven zich geen moment te vervelen bij ons. In november zijn we voor de 2e keer wezen zwemmen. Dat is spannend, maar vooral erg leuk. Alle kinderen genoten van alle activiteiten die zij in het water konden doen. Gelukkig waren de haaien niet echt! 

En dan het Sinterklaasfeest! In de klas zijn we daar natuurlijk ook erg mee bezig. Verhalen voorlezen, prentenboeken kijken en lezen, knutsels maken, verkleden en natuurlijk de schoen zetten. Woensdag 30 november mochten de kinderen hun schoen zetten op school. Daar hadden ze donderdagochtend een beetje spijt van, want er waren bijzondere Pieten bij ons op school geweest. Rommelpieten zogezegd. Wat een enorme rotzooi hadden zij ervan gemaakt. Ze hadden heerlijk gespeeld, maar niets opgeruimd. 
Gelukkig kunnen de kinderen heel goed opruimen en kregen zij als cadeautje een emmertje met gekleurde kleistaafjes. Dat cadeau viel enorm in de smaak, want ze gingen er gelijk mee aan de gang.
Op 5 december kwamen Sint en zijn Pieten op bezoek bij ons. Dat was top! Sint was weer goed geïnformeerd. Na het bezoek van de Sint bleven er twee Pieten bij de kleuters om met hen allerlei spelletjes te doen. 
En natuurlijk was daar voor alle kinderen een geweldig cadeau!
Het was een gezellig feest.

Kerstfeest in de klas.
Kerstfeest vieren we samen! We hebben samen slingers voor de boom gemaakt en ook samen, met de hulp van twee moeders, de boom versierd. En samen een Kerststraat gemaakt.
Bij het Kerstfeest horen ook lichtjes, dus alle kinderen hebben een lichtje meegebracht, wat we in de kring aansteken.
Een mooi verhaal erbij en de sfeer is fijn! 
Hopelijk hebben we volgende week ook een fijn Kerstdiner.

Er zijn foto's gemaakt van allerlei activiteiten, zie de fotoalbums.