Locatie: Update groep 1/2 B

Update groep 1/2 B

Groep 1/2b, 22 september 2017 Update groep 1/2 B

In 1/2 B was het de afgelopen periode een drukte van jewelste. Het eerste thema is afgesloten en we zijn nu bezig rond het thema " IK ".
Bij de vreedzameschool zijn we vooral bezig met het herhalen van wat regels, hoe gaan we met elkaar en de spullen om ons heen om, hoe spelen we gezellig samen en hoe ruimen we alles ook weer op. Vooral dat laatste is nog wel een item waar we even bezig mee zullen zijn. Ook hebben we het over opstekers en afbrekers gehad en hebben in de klas een opstekerketting.

De kinderen uit groep 2 hebben de letter - r - afgesloten. We hebben de letter op vele manieren behandeld, het leukst was toch wel de letter schrijven in scheerschuim en dat gewoon op de tafel :-)

Ook zijn we gestart met de eerste serie VAK lessen. Voor onze groep is dat werken met verf/ecoline. We hebben in les 1 ecoline gedruppeld op een nat vel papier. Dat werden wel hele leuke vlekken. In de dagen erna hebben we van die vlekken " monsters"  gemaakt. Dat was erg leuk!
Vandaag was de tweede les en hebben we ecoline met een rietje over een blad geblazen. Als dat droog is, gaan we daar ook monsters van maken en komen de schilderijen in de kinderboekenkraam te hangen.  Het is een goede combinatie!