Locatie: In groep 7/8 wordt hard gewerkt!

In groep 7/8 wordt hard gewerkt!

Groep 7/8, 5 september 2017 In groep 7/8 wordt hard gewerkt!

De kop is eraf! Inmiddels is het van augustus alweer september geworden en dat betekent dat we de eerste twee schoolweken in zijn geheel achter de rug hebben. Sterker nog, we zijn alweer begonnen aan de derde week en die is morgen alweer op de helft.

We zijn deze eerste periode goed van start gegaan met 32 enthousiaste en leergierige kinderen, met meester Jeffrey die er ook dit jaar weer veel zin in heeft en met juf Henrieke die haar LIO-stage (het laatste stukje van de Pabo) in onze klas loopt. Zij zal t/m november regelmatig de lessen verzorgen op maandag, dinsdag en donderdag. Tijdens de eerste lessen van de Vreedzame School hebben we een afsprakenposter gemaakt over onze sociale omgang, een takenlijst voor algemene zaken samengesteld en hebben we gekeken naar de algemene schoolregels.

Wat betreft de vakken zat de vaart er direct goed in. Bij rekenen vlogen de breuken al direct weer om onze oren, met taal zijn we druk met woordenschat en ontleden, bij spelling staan de werkwoorden hoog in het vaandel en met wereldoriĆ«ntatie hebben we allerlei zaken rond de Gouden Eeuw onderzocht. En geproefd: want de specerijen van de VOC hebben we vorige week uitgebreid bekeken en geprobeerd te eten. Dat zorgde bij sommige kinderen voor een nogal verhit gezicht en een verhitte keel.Ā Daarnaast zijn we ook met begrijpend lezen, Engels, muziek, zingen, technisch lezen, automatiseren en studievaardigheden het lesprogramma begonnen en staat er al het nodige huiswerk in de agenda.

Bij alle lesactiviteiten zien we steeds enthousiaste gezichten en hebben de kinderen de juiste motivatie en instelling om ook dit jaar weer tot een groot succes te maken. Voor zowel groep 7 als groep 8 een spannend jaar, niet alleen vanwege het afscheid nemen door de laatst genoemde groep. In groep 7 staan bijvoorbeeld in het voorjaar de Entreetoets en het verkeersexamen op het programma. En in groep 8 staat in januari als het schooladvies voor de deur. Gelukkig is er dus ook tijd voor ontspanning. Is het niet tijdens het zingen, dan is het wel tijdens de gymlessen van juf Mandy of bij de Swim2Play lessen in het zwembad. Daar zijn we overigens al 1 keer geweest en dat was meteen weer een succes. De foto's vindt u binnenkort in het fotoalbum van onze website terug.

Kortom: een vliegende start! We houden u dit schooljaar regelmatig via deze pagina op de hoogte...