Sportieve historie

Onze school heeft een rijke sportieve historie. Op de Simon Carmiggeltschool vinden we het al tientallen jaren ontzettend belangrijk dat kinderen genoeg sporten en bewegen. Niet alleen onder schooltijd, maar zeker ook daarbuiten.

Sportactieve school

We zijn een aantal jaren geleden gecertificeerd als sportactieve school door het NOC*NSF en de KVLO. Daarnaast zijn we al meerdere keren in de top 3 geëindigd in de verkiezing van sportiefste basisschool van Nederland. Enkele jaren lang is er in Delft een speciale Cito Beweegtoets op alle basisscholen afgenomen en daarbij behaalden wij in 2009 de hoogste score. U leest meer over deze bijzondere gebeurtenissen via het menu aan de linkerkant.

Sportieve activiteiten

Buiten schooltijd doen wij aan diverse sporttoernooien en sportieve evenementen mee. Een heel groot aantal gezellige en sportieve middagen, alsmede een goed gevulde prijzenkast zijn hiervan het gevolg. Over de sporttoernooien van het huidige schooljaar leest u via de items in het menu meer informatie.

Daarnaast hebben wij in 2007 meegedaan aan een ontwerpwedstrijd voor een sportaccommodatie van de toekomst. Het idee van de "Sport-Speel-Spouw" drong door tot de landelijke finale. Tot slot behoren de officiële recordpoging jumpen en het NK handbal, respectievelijk in 2007 en 2006 ook tot de rijke sportieve historie die onze school kent.