Locatie: certificaat sportactief - sportieve historie - Sport

Certificaat sportactieve basisschool

In 2005 gecertificeerd als sportactieve basisschool en genonimeerd als sportiefste basisschool van Nederland

Naast onze certificering als sportactieve school, die op dinsdag 8 november 2005 plaatsvond, waren wij ook genomineerd voor de titel "Sportiefste basisschool van Nederland 2005". Vrijdag 25 november 2005 was het zover. Door weer en wind, het was de dag van die enorme niet-Nederlandse sneeuwbuien, reisde groep 8 samen met de groepen 8 van De Ark en De Regenboog naar Stroe/Garderen voor de ultieme strijd om de titel "Sportiefste basisschool van Nederland 2005". Naast onze drie scholen uit Tanthof Oost namen er nog 5 andere scholen uit heel Nederland deel aan deze verkiezing.

Ons sportieve jaar begon op dinsdag 8 november 2005 in Amstelveen. Tijdens een speciaal georganiseerde middag kregen twee leerlingen van groep 8, Robin en Marte, een certificaat en een wandtegel uitgereikt uit handen van Gert van Driel (voorzitter van de KVLO) en schaatstrainer Henk Gemser. Naast de uitreiking was er die dag voor zowel de leerlingen als hun begeleiding gerekend op een hapje en een drankje in de vorm van een high-tea.

Op de zeer heftige sneeuwdag, vrijdag 25 november 2005, maakten wij kans om die certificering om te zien smelten (hoe toepasselijk) in de titel "Sportiefste basisschool van Nederland". Wij presenteerden onszelf met het cluster van Tanthof-Oost scholen. We streden dus samen met De Ark en De Regenboog om deze titel. In een flitsende presentatie van ongeveer 7,5 minuut lieten wij d.m.v. zang en dans onze kwaliteiten zien.

Onze presentatie begon met een knallend "strijdlied" dat speciaal voor deze gelegenheid geschreven was door meester Hans van der Zijde. In dit lied deden wij eens haarfijn uit de doeken wat onze gedachten zijn over sport en wat we zoal aan sportactiviteiten doen op onze scholen in Tanthof Oost. Het refrein dekt de lading al heel aardig:

Ik hou van sport,
Doe veel aan sport,
Dat is precies wat er bij veel mensen aan schort
Die doen zichzelf door niet te sporten veel tekort
Dat geldt voor ons niet wij zijn gek
Op sport...

Na dit lied volgde nog een spetterend finalestuk waarin wij onze danskunsten vertoonden. Met veel dank aan dansjuf Helene van de Vrije Akademie werd er op de moderne versie van Rubberneckin' (Elvis) een dans vertoond waarin de sporten Boksen, Zwemmen en Voetbal aan bod kwamen. Dit alles werd gecombineerd met een diapresentatie die beelden van die sportactiviteiten op de achtergrond vertoonde.

Na de presentaties van de scholen werden onze directeur, meester Hans v.d. Zijde, en de vakleerkracht voor bewegingsonderwijs, juffrouw Ria van Paassen, namens de drie scholen ondervraagd door een speciale commissie van de KVLO en de NOC*NSF. Terwijl zij onze standpunten en belangen verdedigden, werden er voor de kinderen van groep 8 verschillende sportclinics met olympische topsporters georganiseerd.

Als afsluiting van deze sportieve dag werden de prijzen uitgereikt. Helaas werd onze school niet betiteld als de sportiefste basisschool van Nederland. Maar omdat de organisatie er wel van overtuigd was dat wij, evenals de andere genomineerde scholen, heel veel doen aan sportactiviteiten kregen we toch nog een cheque mee ter waarde van € 1000,- om te besteden aan sport- en spelmaterialen. En zeg nou zelf, met zo'n troostprijs kun je best tevreden zijn!