Locatie: Cito beweegtoets - sportieve historie - Sport

Cito beweegtoets

In diverse jaren heeft onze school mee gedaan aan de jaarlijkse Cito Beweegtoets.
Deze toets werd tussen 2008 en 2012 door de gemeente Delft georganiseerd in samenwerking met studenten Sport en Bewegen van het
Mondriaancollege en evenementenbureau Van der Kruit.

Tijdens de toets worden onderdelen uit het Cito LVS voor bewegen getest. In 2008 werd de beweegtoets als landelijke primeur in Delft gehouden. Alleen de groepen 8 van diverse Delftse basisscholen deden toen mee. In 2009 is dit uitgebreid naar de groepen 6 en in de jaren daaropvolgend hebben ook groep 4 en groep 2 deel genomen aan de toets.

De onderdelen die werden getoetst zijn o.a. balanceren, stuiten en dribbelen, mikken, tikspelen, conditie (piepjes)test, verspringen en koprol. Maar ook de zwemvaardigheid en de Body Mass Index (BMI) werden gemeten.